Wielerquiz

De organisatoren van de Tilburgse toertocht ‘Het geheim van de Kempen’ presenteren vrijdag 22 maart een grote wielerquiz in de Ruimte X-zaal van bioscoop Cinecitta aan de Willem II straat.

Maar liefst 64 vragen over Tour, Giro, Vuelta en klassiekers, oude wielertijden, Brabantse renners, baanrenners, vrouwenwielrennen, wk’s en wielerrecords komen aan de orde. Wie won welke etappe in Tour of Giro op spectaculaire wijze, welke eigenaardigheden hielden wielervedetten er op na of wanneer en waar werd er het meeste afgezien. De vragen worden op sfeervolle wijze gesteld door oud-stadsdichter JACE van de Ven. Regelmatig zal een fimpje de vraag toelichten, zodat fraaie wielermomenten nog eens herbeleefd kunnen worden en besproken.
Er wordt gespeeld in team van vier personen. Dat wil niet zeggen dat een individueel persoon niet mee kan doen. Ter plekke aan de zaal kunnen nieuwe teams gevormd worden. De quiz duurt twee keer een uur, onderbroken door een pauze van een half uur.

De wielerquiz is vrijdag 22 maart in Ruimte X van Cinecitta, Willem II straat 29 Tilburg. Aanvang 20.30 uur. Deelname is 6,50 per persoon. In dat bedrag is een consumptie naar keuze inbegrepen. Reserveer je plaats door een mail te sturen naar info@hetgeheimvandekempen.nl.

Wielerklassiekers

In de maand april kunt u de wielerklassiekers op het grote scherm zien in Cinecitta aan de Willem II straat. Kijk samen deze koersen en zet in op de winnaar.

Ronde van Vlaanderen – 7 april
Parijs-Roubaix – 14 april
Amstel Gold Race – 21 april
Luik-Bastenaken-Luik – 28 april

Ticket: 6,50 (inclusief een drankje naar keuze) te koop aan de kassa van Cinecitta

 

Wielerfilms

Cinecitta presenteert vrijdag 10 mei twee exclusieve wielerfilms.

19.15 uur: Wonderful Losers: A Different World 

regie: Arūnas Matelis, 72 min. Italiaans, Engels, Nederlands/NL ondertiteld
Deze documentaire is bewegende poëzie en geeft u tegelijkertijd een unieke inkijk in het professioneel wielrennen. Hij toont op prachtige wijze de relatie tussen de leiders en zij die zichzelf opofferen om teamgenoten te laten winnen. Waar verliezen winnen wordt.
Voor een toeschouwer is de wielrenner in de bus, ver achter het peloton, vaak een verliezer. Ze worden waterdragers genoemd, knechten, ‘domestics’ of ‘gregarios’. Bovendien mogen ze nooit winnen. Deze sportmensen offeren hun carrière op voor het helpen van andere teamgenoten.
In ‘Wonderful Losers’ volgt de bijzondere wereld van professioneel wielrennen vanuit het perspectief van een medisch team dat in een claustrofobisch kleine wagen omgeven wordt door gewonde renners. Het leven van de dokters en verplegers tijdens een wielrenwedstrijd doet denken aan oorlogsgebied. Wielrenners vallen, staan op en gaan door. En tijdens deze strijd gebeuren er bijzondere dingen.

21.00 uur: Coureur

regie: Kenneth Mercken, 96 min. Nederlands, Italiaans/NL ondertiteld
De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix’ frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie.

Twee films € 15,00 Eén film € 10,00

Te koop via Cinecitta.nl

 

 

 

 

 

 

sponsored by

Cinecitta