Wielerquiz

De organisatoren van de Tilburgse toertocht ‘Het geheim van de Kempen’ presenteren donderdag 25 februari een grote wielerquiz in de Ruimte X-zaal van bioscoop Cinecitta aan de Willem II straat.

Maar liefst 64 vragen over Tour, Giro, Vuelta en klassiekers, oude wielertijden, Brabantse renners, baanrenners, vrouwenwielrennen, wk’s en wielerrecords komen aan de orde. Wie won welke etappe in Tour of Giro op spectaculaire wijze, welke eigenaardigheden hielden wielervedetten er op na of wanneer en waar werd er het meeste afgezien. De vragen worden op sfeervolle wijze gesteld door oud-stadsdichter JACE van de Ven. Regelmatig zal een fimpje de vraag toelichten, zodat fraaie wielermomenten nog eens herbeleefd kunnen worden en besproken.
Er wordt gespeeld in team van vijf à zes personen. Dat wil niet zeggen dat een individueel persoon niet mee kan doen. Ter plekke aan de zaal kunnen nieuwe teams gevormd worden. De quiz duurt twee keer een uur, onderbroken door een pauze van een half uur.
De grote wielerquiz ‘Het geheim van de Kempen’ begint om 20.00 uur, maar het is raadzaam om eerder aanwezig te zijn in verband met het vormen van teams. In de Ruimte X-zaal van Cinecitta is plaats voor zestien teams en enige tientallen supporters. Het winnende team wint per deelnemer een Cinecitta tegoedbon van €28,50. Het tweede team per deelnemer een Cinecitta tegoedbon van €19,00.  Het derde team per deelnemer een Cinecitta tegoedbon van € 9,50. Inschrijving kost zes euro per persoon. In dat bedrag is een consumptie naar keuze inbegrepen.

De Grote Wielerquiz, donderdag 25 februari aanvang 20.00 uur. Een kaartje à 6 euro p.p. (incl. een drankje naar keuze) is te koop op http://cinecitta.nl/filmspecial/wielerkwis/ of aan de kassa van Cinecitta, elke dag vanaf 13.30 uur.

 

 

sponsored by

Cinecitta